torstai 18. huhtikuuta 2013

Ulkotyöt jatkuu..

Heippa taas!

Pahoitteluni, ettei blogia ole päivitetty vähään aikaan. En voi laittaa sitä kiireen syyksi, vaan se on ollut puhdasta laiskuutta. Jatkossa pyritään päivittämään ainakin kerran viikossa!

Asentajat saivat siis omat työnsä tehtyä ja työn luovutus oli pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Parissa päivässä oli laitettuna aluskate ja koolaukset loppuun sekä ikkunat asennettuna. Myös runkokatselmus pidettiin, eikä moittimista ollut missään. Omat työt saavat siis rauhassa jatkua.

Ensin villoitimme ja levytimme seinät loppuun. Aluksi oli ajatuksissa, että laittaisimme tässä vaiheessa pellit katolle. Ilma kuitenkin pakastui sen verran, että tapaturmien välttämiseksi sitä siirrettiin parilla viikolla. Laudat oli katolla kuurassa ja liukkaita, eikä turvavälineitäkään olisi ollut saatavana.



Aloimme tehdä ulkoseiniä valmiiksi. Aluksi tuulensuojalevyjen päälle laitettiin pystyrimat ympäri taloa. Ikkunoiden kohdalla rimoja katkaistiin ja jätettiin muutaman sentin välit, jotta ilma pääsee kiertämäänvapaammin laudoituksen ja seinän välillä. Kuvassa näkyy, miten saunanikkunan kohdalla se tehtiin

Pystykoolauksia
Takapihalta
Ulkoverhous meillä tullee alhaalta vaakaan ja ylhäältä pystyyn. Alaosaan tulee siis pystykoolaus ja yläosaan vaakakoolaus. Pystylaudoitus on Kastelli toimittanut määrämittaisena, mutta valitettavasti mittavirheen tuloksena oli tullut väärän mittaisina. Soitto asiakaspalveluun ja seuraavalla viikolla oli jo uusi paketti toimitettuna. Virheestä huolimatta tuli jälleen tunne että olemme valinneet oikean talonpaketin toimittajan. Myös myyjä itse kävi raksalla. Mukava huomata, että myyjillä kiinnostaa käydä katsomassa paikan päällä, miten hommat etenee.


Myös ovet toimitettiin kuluvalla viikolla
Pystykoolaukset asennettiin siis alaosaan rimojen päälle. Tämän jälkeen ulkoverhouspaneelit asennettiin melkein siihen asti mistä pystylaudoitus lähtee. Koko taloa emme kerenneet viikonloppuna laudoittaa, vaan hommaa jäi myös viikolle.

Etupuolelta
Viikolla kevät alkoi sitten tekemään tuloaan, ja myös vesisateet ja pari tuulista päivää haittasivat ulkotöitä. Sadepäivinä oli aikaa tehdä hommia sisällä. Asensin tuulenohjaimet, jotka tulevat aluskatteen alapuolelle kattotuolien väliin. Tuulenohjainten tehtävä on yksinkertaisesti ohjata ullakolle tuuleva ilma kattoa myöten ylöspäin. Näin tuuli ei pääse "kiepittämään" puhallusvillaa laidoilta pois.

Tuulenohjaimet
Myös ilmastointiputket oli hyvä asentaa tässä välissä, kun ei ole muovit eikä villat katossa. Moni asentaa IV-putket vasta, kun yläpohja on jo villoitettu. Lanko ammattimiehenä kävi parissa päivässä näppäämässä putket paikoilleen ja itse aloin villoittamaan niitä.

Ilmastointiputkia
Villaa iv-putkien ympärille

Taas on paljon tapahtunut. Tulevan viikonloppuna laitamme peltikaton ja ulkoverhouksen loppuun. Tai ainakin niin pitkälle kun ehdimme. Myös loput IV-putket pitää villoittaa ja kattoläpivientejä voi alkaa suunnittelemaan. Ja tietenkin paljon muuta.

-T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti