perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kauan odotetut työt alkoivat!

Nyt se sitten alkoi. Viime viikko meni vauhdikkaasti tontilla. Pari päivää lumitöissä rupesi tuntumaan kropassa. Yhden päivän aikana puhdistimme sokkelin sisäpuolelta ja naapuri auttoi traktorilla piha-alueen puhdistuksessa. Syksyllä laitoimme sokkelin suojaksi pressut, joten nyt meidän täytyi käyttää ne vain pois paikoiltaan viimeistenkin lumien puhdistamiseksi talon pohjan päältä. Kiitokset naapurille ja Tampereen vahvistukselle talkooavusta :)

Sähkölaitoksen ukotkin kävivät kytkemässä sähköt työmaalle.

Keskiviikkona tuli ensimmäinen kuorma paketeista. Kuskilla oli ilmeisesti tekemisen puute, kun oli alustavasti sovittu, että toimitus olisi torstaina. Sehän ei toki haitannut - lumityöt oli ehditty tehdä ja aluspuut aikoi kuski itse hankkia puutavaran alle. Tuntui hullulta ajatella, että tämä hetki on viimein koittanut.

Porari työssänsä

Porakaivon tekijät tulivat torstaina poraamaan maahan reikää. Noin 24 metriä maata ja noin 150 metriä kalliota. Pitäis riittää lämpöä autotallillekkin kunhan sen joskus tekee. Vettä siihen reikään ei vain vielä tullut. Ja jos ei tulekaan niin täytyy sitä sinne laittaa itse. Samana päivänä tulivat kattoristikot.

Toisen työpäivän jälkeen

Kattoristikoita

Sauna ja khh

Perjantaina asentajat tulivat töihin. Itse olimme reissussa, mutta eipä meitä siellä olisi tarvittu. Ammattimiehet osaavat hommansa ilman meitäkin. Olivat laittaneet perjantain aikana alajuoksut paikoilleen.

Runko valmistuu

Maanantaina sitten tontilla odottikin yllätys, kun puolelta päivin kävin rakennuksella raatauttamassa asentajia. Seinät olivat jo nousseet ylös ja osa kattoristikoista asennettuina. Asentajat sanoivat, että vielä tässä vaiheessa rakentaminen on nopeaa. En vain ollut osannut odottaa, että näin nopeaa tapahtuu!


Asentajilla jäi vielä pääsiäisen jälkeen pariksi päiväksi hommia: aluskatteet ja kattoruoteet osaksi ja ikkunat ovat vielä asentamatta. Pääsiäinen menee kuitenkin mukavasti työmaalla. Pitkänä perjantaina villotettiin ja levytettiin toinen päätyseinä sekä osa takaseinästä.

Työmiehen kahvitauko

Villotusta ja levytystä








-T


1 kommentti:

  1. Siitä se lähtee... Mukavaa aikaa kaikin puolin. Meillä alkaa hiljalleen jo maaliviivan kalkki pölisee :)

    VastaaPoista