sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hiljaiseloa..

Toista viikkoa on taas menty, eikä raksalla ole oikein ehtinyt olla. Viime viikonloppuna saimme kuitenkin laitettua pellit katolle. Parin päivän homma kahteen mieheen. Suoralla katto-osuudella työ oli nopeaa, mutta kulmassa oli oma taiteilunsa - L:n muotoinen katto asetti omat haasteensa! Suorasta pellistä piti leikata pala kulmasta pois, eikä peltisaksilla muotokatetta saanut helposti taipumaan. Lisäksi asennusohjeissa luki, että pellit kannattaa maassa mitata ja leikata sopiviksi. No, maa meidän pihalla on sen verran epätasainen, ettei mittausvirheiltä vältytty. Muutaman ärräpään säestämänä pellit on kuitenkin katolla! Sunnuntaina oli muutakin menoa, joten harjapellit jäi laittamatta. Ja sateen vuoksi harjapellit edelleen uupuvat katolta.

Hylätty palanen

Kattopellit asennettuna
On sitä yläpohjaakin ehditty tehdä jo aika pitkälle. Aluksi merkattiin koolausrimojen paikat kattotuoliin - muistaakseni 400mm jaotuksella. Tämän jälkeen tulee höyrynsulkumuovi kattotuoliin kiinni niiteillä. Muovit limitetään seinällä sekä katossa noin 200mm ja sauma teipataan tiiviiksi. Koolaukset tuli sitten merkkausten mukaisesti muovin päälle. Kattotuolien väliin tuli 100mm levyvilla. Villa oli nopea laittaa, koska sitä ei tarvinut leikellä yhtään. Samalla laitoin iv-putkien päälle puuttuvat villat ja huomasin, että putket on paljon helpompaa ja nopeampaa villoittaa yläkautta.

T asentamassa hs-muovia
Yläpohjan hs-muovi ja koolaus
Uretaanit
Viime viikolla arkipäivät raksalla piti taas hiljaista, mutta tänä viikonloppuna on taas tartuttu toimeen: takaseinän vaakalautoja on naulattu kiinni, yläpohjaa värkätty taas eteenpäin ja ikkunoiden saumoihin laitettu uretaania. Ensi viikolla koitetaan ottaa reippaampi ote taas raksahommiin niin homma etenee! :) 

M & T






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti